חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הכשרת הישוב רשת סוכנויות לביטוח בע"מ ואח' נ' אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ ואח'

תאריך פרסום : 11/02/2012 | גרסת הדפסה
תא"מ
בית משפט השלום חיפה
10350-05-11
07/02/2012
בפני השופט:
אהרון שדה

- נגד -
התובע:
הכשרת הישוב רשת סוכנויות לביטוח בע"מ
הנתבע:
אגד אגודה שיתופית לתחבורה בישראל בע"מ
פסק-דין

פסק דין

בפני תביעת שיבוב לתשלום סך 13,132 ₪ ותביעה נזיקית שכנגד לתשלום סך 3,049 וזאת בגין נזקים והוצאות שנגרמו לצדדים עקב ת.ד. מיום 13.1.11.

התובעת היא הכשרת היישוב והתובעת שכנגד אגד וכך יכונו בהמשך.

לגרסת נהג הכשרת הישוב שהעיד מטעמה הוא חנה בצד הכביש ברחוב הפועל בחיפה כשדלת הרכב הפונה לכביש הייתה פתוחה כ-20 ס"מ לכל היותר והמתין לבתו,אוטובוס אגד שנסע מאחור בנתיב שמיועד לפנייה לרחוב גאולה גילה כי איננו בנתיב הנכון,ביצע תיקון וסטייה לנתיב האמצעי ואז סטה חלקו האחורי של האוטובוס ופגע בדלת וגרם לנזק רב.

הנהג טען כי מהאוטובוס ירדו נוסעים שסיפרו לו כי נהג האוטובוס שוחח עם חברים או אנשים שהיו באוטובוס ולכן לא שם לב לנתיב בו הוא נוסע.

נהג הכשרת היישוב לא ראה בעיניו כיצד ארעה התאונה ואישר בעדותו כי חברים מטעמו פנו לנהג האוטובוס טלפונית וביקשו ממנו לקחת על עצמו את האחריות בגלל בעיות ועלויות הקשורות בביטוחיו אך הכחיש שהיה זה הוא ששוחח עימו. נהג הכשרת הישוב אישר שבגלל שרכבו עמד עם שני גלגלים על המדרכה הוא עמד בשיפוע אם כי קל.

לגרסת נהג אגד הוא נסע בנתיב הימני מתוך שניים ברחוב הפועל,הוא עצר בתחנה הנמצאת כ-50 מטרים לפני מקום התאונה ואח"כ המשיך בנסיעתו כאשר מימין חנו מכוניות מחציתן על המדרכה ומחציתן על הכביש (הדבר חוקי במקום) ואז שמע לפתע מכה בדופן האוטובוס בצד ימני אחורי,כשבדק עם נהג הכשרת הישוב מה קרה ומה שלומו נענה כי האחרון מצטער על האירוע והוחלפו הפרטים. נהג אגד ציין שנהג הכשרת הישוב חנה במקום המצוי לפני שנפתח נתיב הפנייה לרחוב גאולה,הכחיש שסטה ימינה ואח"כ תיקן שמאלה,הכחיש שירדו נוסעים מהאוטובוס לאחר התאונה ושהוא דיבר עם מי מהם לפני התאונה תוך נהיגתו באוטובוס.

נהג אגד ציין שכשבועיים אחרי התאונה פנה אליו נהג הכשרת הישוב וביקש שייקח עליו את האחריות לתאונה ובמקביל יפוצה בגין כל הוצאה שיישא בה עקב התאונה.

יצוין שנהג הכשרת הישוב הוא גמלאי של אגד ושני הנהגים המעורבים מכירים אחד את השני עשרות שנים.

גם נהג אגד לא ראה בעיניו כיצד ארעה התאונה.

הנהגים העידו ונחקרו,ב"כ הצדדים סיכמו ופסק הדין ינומק באופן תמציתי ובהתאם לרוח תקנה 214טז' לתקסד"א. בסיום הדיון אף הודיעו ב"כ הצדדים כי מבחינתם אין מניעה לפסיקה על דרך הפשרה.

הנטל בכל אחת מהתביעות רובץ לפתח התובעת הרלבנטית.

על פי תמונות וחוות דעת השמאי מטעם אגד עולה כי מוקד הפגיעה באוטובוס הוא בין הגלגל האחורי הימני לפינה האחורית ימנית של האוטובוס,מיקום זה מחזק את המסקנה כי לא האוטובוס סטה לכיוון רכב הכשרת היישוב שאז היה פוגע בו עם החלק הקדמי שלו.

הגרסה לפיה התאונה ארעה תוך כדי תיקון סטייה קודמת ורצון לחזור שמאלה לא הוכחה גם היא ומדובר בהשערה ותו לא. נהג הכשרת הישוב הטוען לגרסה זו לא חיזק את עדותו ביחס למיקום המדויק בו חנה,לא ראה כיצד ארעה התאונה ולא הביא שום עד מנוסעי האוטובוס שעימם שוחח ומהם למד לטענתו על סיבת התאונה.

גם תקנות התעבורה (תקנה 80) מטילה אחריות על נהג הפותח דלת לכיוון הכביש ובכך יוצר סיכון. דלת תיפתח רק אם פתיחתה איננה מהווה סיכון לעוברים בכביש ולאחר שהנהג וידא כי אכן כך,לנתון הנוגע לכמה נפתחה הדלת,מילימטר או מטר אין משמעות,המשמעות היא בנקיטת אמצעי זהירות טרם הפתיחה,תוך כדי הפתיחה ובמהלכה,זה הדין.

נהג סביר וזהיר איננו יושב ברכבו אשר עומד בשיפוע כלפי הכביש עם דלת פתוחה כשכל טלטול קל,רוח (שהיא לפעמים גם תוצאה של מעבר רכב גדול/כבד בסמוך) או גורם אחר יכולים לגרום לדלת להיפתח יותר. טענת נהג הכשרת הישוב שהמתין לבתו זמן רב ורצה "שיכנס אוויר" איננה הצדק להשארת דלת פתוחה,לשם כך יש חלונות,מערכת אוורור חשמלית או מזגן.

גם הסיפור התמוה בדבר הניסיון להשפיע על נהג אגד לקחת אחריות מעיד שנהג הכשרת הישוב או חבריו חשבו שנהג אגד איננו אשם. בעניין זה עולה כי בסופו של יום נשא נהג הכשרת הישוב בהשתתפות עצמית לא מבוטלת ואכן נתקל בקשיים בחידוש הביטוח שעלה לו בפרמיה גבוהה יותר ושעליה התרעם בעדותו,דבר שמחזק גם הוא את הטענה בדבר הפנייה לנהג אגד.

סוף דבר,תביעת הכשרת הישוב לא הוכחה ולא רק זאת אלא שהוכח כי נהגה המבוטח יצר סיכון כלפי המשתמשים בדרך ולכן נדחית תביעתה ומתקבלת תביעת אגד בחלקה לאחר ניכוי חלק מהנזקים שלא הוכחו בפועל וניכוי אשם תורם מתון בשים לב לטענות ב"כ הכשרת הישוב.

אשר על כן ישלמו הנתבעים שכנגד (הכשרת הישוב ומר יהושע כהן) לאגד סך של 1200 ₪ בגין הנזק וסך 800 ₪ בגין שכ"ט. הסכומים בערכם דהיום וישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום לעד לתשלום בפועל.

ניתן היום, י"ד שבט תשע"ב, 07 פברואר 2012, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ